Η Εταιρεία-al2

Η Εταιρεία

Η al2 έχει ως κύριο σκοπό να παράγει μοναδικά, υψηλής ποιότητας έπιπλα, ενώ ταυτόχρονα να εξερευνά νέους ορίζοντες και να φέρνει νέες, καινοτόμες ιδέες στον κόσμο. Μια οικογενειακή επιχείρηση με έδρα την Ελλάδα, η οποία επιθυμεί να συμβάλει ενεργά στον κόσμο του design με τις ιδέες και την φιλοσοφία της, αλλά και να προωθήσει τον υψηλής ποιότητας σχεδιασμό και κατασκευή, στον τόπο της.

Η πιστοποιημένη παραγωγή, με πάνω από 30 χρόνια εμπειρίας, οι βραβευμένοι σχεδιαστές και οι ειδικοί στον χώρο του marketing και της επικοινωνίας, είναι οι 3 βασικοί πυλώνες της al2.
Η εταιρία είναι αφοσιωμένη στο να παράγει μοναδικής ποιότητας έπιπλα με διαχρονικό χαρακτήρα, με τη χρήση υλικών υψηλής ποιότητας και πάντα με προσοχή στη λεπτομέρεια. Ο συνδυασμός των σύγχρονων μηχανημάτων παραγωγής και του χειροποίητου στοιχείου είναι αυτό που κάνει κάθε προϊόν μοναδικό.

H πρώτη προτεραιότητα της al2 είναι η ανθρώπινη εμπειρία.

Για το λόγο αυτό όλα τα προϊόντα έρχονται σε διάλογο με το χώρο αλλά και τους ανθρώπους που τον κατοικούν, δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα που προσκαλεί κάποιον να τη ζήσει και να την εξερευνήσει. Μια ατμόσφαιρα αφοσιωμένη στην καλή αισθητική και στα θετικά μηνύματα.

Η κομψότητα, η φινέτσα, η καινοτομία και η δεξιότητα αποτελούν τις βασικές αξίες της al2 οι οποίες είναι εμφανείς σε όλα τα προϊόντα και τις ενέργειες της.

Η κύρια πηγή έμπνευσης της al2 είναι ο άνθρωπος και οι ανάγκες του. Για το λόγο αυτό η al2 προσπαθεί να τον εξοπλίσει με τα εργαλεία ώστε να δίνεται μεγαλύτερη έμφαση στις εμπειρίες, τις παραδόσεις αλλά και την ίδια του την ύπαρξη.

Σύγχρονες λύσεις για εσωτερική διακόσμηση προσφέρονται από την εταιρία, πάντα με την καθοδήγηση ενός ειδικού, καθιστώντας σίγουρο ότι το αποτέλεσμα θα είναι εκπληκτικό.

Αληθινά παθιασμένοι

Art for living

To μήνυμα “art for living” είναι αυτό που συνοψίζει την αξία που δίνουμε στην ποιοτική κατοίκηση αλλά και στο πάθος μας να παράγονται προϊόντα διαχρονικά, που συμβάλλουν στη δημιουργία πιο ποιοτικών και αυθεντικών χώρων. Μεγάλη έμφαση δίνεται στην εμπειρία που έχει κάποιος όταν αγγίζει τα προϊόντα, όταν εισέρχεται στον κόσμο της al2. Το μότο “art for living” εκφράζει τη φιλοσοφία που έχει η εταιρία, η οποία χαρακτηρίζει τον τρόπο σκέψης και δημιουργίας. Σε όλες τις δημιουργίες της, η al2 δίνει έμφαση στην αισθητική, στη λειτουργικότητα και στην άνεση. Τέλος, η εταιρεία υποστηρίζει ότι ο καλός σχεδιασμός είναι ένα εργαλείο για τη βελτίωση της ανθρωπότητας αλλά και για τη διεύρυνση οριζόντων.

Δεξιοτεχνία

Κάθε προϊόν της al2 έχει ψυχή. Όλο το ανθρώπινο δυναμικό της εταιρίας είναι αφοσιωμένο στο να δημιουργεί υψηλής ποιότητας και ξεχωριστά προϊόντα. Η δεξιοτεχνία αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της παραγωγικής διαδικασίας και όλοι στην al2 είναι περήφανοι για αυτό. Τα προϊόντα της αποτελούν παράδειγμα ανθρωποκεντρικού σχεδιασμού καθώς διαφορετικοί άνθρωποι από διαφορετικούς τομείς συνεργάζονται για να βγει αυτό το εξαιρετικό αποτέλεσμα.

Βιωσιμότητα

Εμείς στην al2, δουλεύουμε πάντα λαμβάνοντας υπόψην μας, την υπευθυνότητα προς τους ανθρώπους που δουλεύουν στην εταιρία αλλά και  το περιβάλλον. Υπάρχει μια συνεχής προσπάθεια ικανοποίησης και σεβασμού προς τους ανθρώπους που δουλεύουν στην al2. Ο τρόπος εργασίας μας προσανατολίζεται στη βιωσιμότητα, κάνοντας ταυτόχρονα προσπάθειες για χρήση υλικών που προέρχονται από μη βλαβερές για το περιβάλλον φυσικές πηγές. 

Αληθινά παθιασμένοι -al2
Αληθινά παθιασμένοι -al2

Σχεδιαστές

Sotiris Lazou Design studio-al2

Sotiris Lazou Design studio

Πιστεύω στον άνθρωπο και στην ικανότητά του να δημιουργεί. Πιστεύω σε μια ελεύθερη και εκφραστική κοινωνία. Μια κοινωνία σοφίας και ουμανισμού. Πιστεύω στις λέξεις: αλληλεγγύη και μέλλον. Δημιουργώ για να νιώθω ελεύθερος!

Προϊόντα από Sotiris Lazou Design studio
Ate Rote Design Studio-al2

Ate Rote Design Studio

Ο Roberto Rota γεννήθηκε στο Μιλάνο τo 1980. Σπούδασε Αρχιτεκτονική στο Πολυτεχνείο του Μιλάνου όπου, αφού αποφοίτησε με άριστα, ξεκίνησε την ακαδημαϊκή του καριέρα ως ερευνητής διδάκτωρ στο τμήμα B.E.S.T., και πιο συγκεκριμένα στο τμήμα βιώσιμου σχεδιασμού. Επίσης είναι περιστασιακός ομιλητής στο GSSI στην πόλη L’aquila όπου διδάσκει Καινοτόμα εργαλεία για σχεδιασμό. Γράφει για ιταλικά και αγγλικά περιοδικά σχεδιασμού και είναι σύμβουλος στο πρόγραμμα « Καινοτομία που καθοδηγείται από τον σχεδιασμό» για το Εμπορικό Επιμελητήριο του Μπέργκαμο στην Ιταλία. Έχει συμμετάσχει σε διεθνείς εκθέσεις με ιταλικές εταιρίες και συνεργάζεται με την Γκαλερί Nilufar στο Μιλάνο. Το 2015 άνοιξε το δικό του γραφείο “Ate Rote design studio”
Προϊόντα από Ate Rote Design Studio
al2 Lab-al2

al2 Lab

Οι εξειδικευμένοι σχεδιαστές της σχεδιαστικής ομάδας της al2, με γνώσεις στο χώρο του εσωτερικού και προϊοντικού σχεδιασμού, δημιουργούν ξεχωριστά προϊόντα που αφήνουν το αποτύπωμα τους σε έναν χώρο

Προϊόντα από al2 Lab